امروز : سه شنبه,۲۷ام شهریور ۱۴۰۳

یادگار امام: مردم را نمی توان فریب داد؛ به فهم جامعه اعتماد داشته باشیم

یادگار گرامی امام خمینی با تأکید بر اهمیت امید به خدا و اعتماد به فهم مردم در تمام امور، گفت: اگر ابزار و تریبون کمی در اختیار داریم ، به فهم مردم اعتماد داشته باشیم؛ زیرا کار و حرف درست را مردم می فهمند.

12 دسامبر 2015

یادگار امام: مردم را نمی توان فریب داد؛ به فهم جامعه اعتماد داشته باشیم.

آیت الله سید حسن خمینی در دیدار با دبیرکل، اعضای شورای مرکزی و جوانان حزب ندای ایرانیان طی سخنانی با اشاره به این تعبیر که «انسان عارف سر خوش و خنده روست»، اظهار داشت: طبق تعاریف ما، بزرگترین عارف پیامبر گرامی اسلام(ص) است که همواره خوش سیما و خنده رو بودند.


وی افزود: یکی از دلایل اینکه علی(ع) می فرمایند «المؤمن بشره فی وجهه و حزنه فی قلبه»؛‪ ‬(شادی مؤمن در رخسار او و غم او در دلش است» این است که امید او به خداوند هیچ وقت قطع نمی شود و لذا همیشه نشاط دارد؛ چنین فردی در بدترین شرایط که دیگران امید خود را از دست داده اند روحیه خود را از دست نمی دهد.
سید حسن خمینی با اشاره به وجود عنصر امید در تمام مقطع زندگی پیامبر گرامی اسلام(ص) که به مسلمانان نیز منتقل شده بود، یادآور شد: مرحوم استاد مطهری هنگامی که از نزد امام راحل ما در نوفل لوشاتو بازگشتند، گفتند در امام چهار ایمان دیدم؛ ایمان به خدا، ایمان به مردم، ایمان به هدف و ایمان به راه.
وی با اشاره به یکی از غزل های مشهور مولانا گفت: مولوی در یکی از ابیات خود، در توصیف حال عارف واقعی می گوید «یک دست جام باده و یک دست جعد یار/رقصی چنین میانه میدانم آرزوست»؛ در این شعر عبارت «جام باده» نماد وحدت و «جعد یار» نماد کثرت است؛ یعنی عارف یک دست به عالم قدس و دستی دیگر در عالم پر از کثرت دارد که حقیقتا اینگونه در عالم زیستن مهم و با ارزش است.
یادگار امام با بیان اینکه فرد امیدوار همواره خوشحال و خنده روست و این حال به دیگران هم منتقل می شود، تصریح کرد: برخی انسان ها مظهر یأس و عده ای هم کانون امید هستند؛ هنگام دیدار دسته اول تمام مصیبتهای عالم به سراغ ما می آید، اما دسته دوم وقتی در اوج مصیبت ها هم نزد آنها برویم، می بینیم که همه دنیای آنها امید است. یادگار امام گفت: یکی از بزرگان تعبیر جالبی دارد که می گوید «من نمی گویم امیدوارها همیشه به جایی می رسند، اما یک چیز را می دانم و آن اینکه ناامیدها هیچ وقت به جایی نمی رسند». لذا می بینیم که در جامعه عده ای ناامید بوده و این ویژگی درون آنها تبدیل به یک ژست شده است؛ آنها یا از روی بی حوصلگی و تنبلی یا برای هزینه ندادن، دائما سخن از «نشدن» می زنند و در تمام عرصه های شخصی، اجتماعی و ملی زندگی شان این نگاه را دارند.
وی ادامه داد: افراد ناامید همیشه با نگاهی عاقل اندر سفیه به دیگران می گویند ما می دانیم کار مورد نظر ممکن نیست. البته ممکن است کار ما واقعا به نتیجه نرسد اما به آن افراد باید پاسخ داد که سخن شان اساسا درست نبوده است، چرا که از روی تنبلی یا عدم شناخت آن را ناممکن می دانستند. وی با بیان اینکه امید یکی از درس های بزرگ در زندگی پیامبر گرامی اسلام(ص) است، تصریح کرد: انسان باید به آینده امیدوار بوده و از سوی دیگر به خدا هم اعتماد داشته باشد؛ گر خون من بریزی و بر من جفا کنی/ من از توام به حکم محبت تو از منی* پیش کمان ابرو و تیر نظر خطاست/ جوشن به غیر صبر و سپر جز فروتنی* سیمرغ عشق سایه به عالم فکنده است/ از قاف تا به قاف خوشا سایه افکنی* با ما خدا به غیر کرامت چه می کند/ ما یک جهان گدا و خدای جهان غنی.
یادگار امام تأکید کرد: اعتماد به خدا سرمایه بزرگی است که باعث نشاط، امید، حرکت و کم شدن کدورت ها می شود. وی همچنین با تأکید به اعتماد به مردم، آن را امری مهم برای کسانی دانست که وارد حرکت های سیاسی می شوند و افزود: یقین داشته باشید همه جامعه را نمی توان فریب داد و لذا اگر ابزار و تریبون کمی در اختیار داریم، به فهم مردم اعتماد داشته باشیم؛ زیرا کار و سخن درست را مردم می فهمند.
سید حسن خمینی ادامه داد: اعتماد داشته باشیم که مردم را نمی توان فریب داد که اگر به این حقیقت ایمان داشته باشیم در راستای فریب مردم تلاش نخواهیم کرد. یادگار امام تأکید کرد: مردم قدردان کارهای صحیح هستند و خداوند این امر را وعده داده است.

نظرات
  1. حسینی 2015-12-14 23:52

    درود بر آیت الله سید حسن خمینی

  2. Deena 2016-08-15 16:28

    I’d verutne that this article has saved me more time than any other.

نظرات پس از تائید مدیریت منتشر خواهد شد

نظرسنجی



محل قرار گیری نظر سنجی

طراحی و اجرا :  تابناك وب