امروز : پنج شنبه,۲۹ام شهریور ۱۴۰۳

واکنش ظریف به دلواپسان نفوذ: نیازی به شک افراد دائم‌الشک نیست

وزیر امور خارجه در بازگشت از پاکستان درپاسخ به سوالی درباره قطعنامه پیشنهادی ۱+۵ برای بستن پرونده پی.ام.دی گفت: کشورهای ۱+۵ بعد از مشورت با سایر اعضای شورای حکام و مشورت با ما، پیش نویس را تدوین کردند. این پیش نویس هم بر اساس گزارش ارزیابی نهایی آژانس تدوین شده است.آن گزارش هم کاملا روشن است.

12 دسامبر 2015

واکنش ظریف به دلواپسان نفوذ: نیازی به شک افراد دائم‌الشک نیست.

وزیر امور خارجه در بازگشت از پاکستان درپاسخ به سوالی درباره قطعنامه پیشنهادی ۱+۵ برای بستن پرونده پی.ام.دی گفت: کشورهای ۱+۵ بعد از مشورت با سایر اعضای شورای حکام و مشورت با ما، پیش نویس را تدوین کردند. این پیش نویس هم بر اساس گزارش ارزیابی نهایی آژانس تدوین شده است.آن گزارش هم کاملا روشن است.


آقای ظریف داشت: به رغم همه کاستی هایی که گزارش دارد و به نظر ما نکات ابهامی در برخی موارد آن است که به نکات خاکستری گزارش است، ولی در کاملا واضح در آن تاکید شده هیچ ماده هسته ای در ایران به سمت فعالیت های نظامی منحرف نشده است. ظریف ادامه داد: آنچه مبنای کار آژانس است این است که آیا چنین اتفاقی افتاده یا نه؟ یعنی کار آژانس فقط پیگیری و نظارت بر این امر است و نقض npt در زمانی است که ماده هسته ای منحرف شده باشد.
وزیر امور خارجه خاطر نشان کرد: لذا گزارش در این زمینه مشخص است و در سایر موارد ادعایی حداکثر در حد مطالعه و امکان سنجی بوده که از نظر ما این هم صرفا تحلیل خود آژانس است؛ البته خود آژانس هم گفته این تحلیل من است، نه این که هیچ داده محکمی برای این ادعا داشته باشد. وی گفت: بنابراین هیچ دلیلی ندارد که پیش نویس قطعنامه ای که اتحادیه اروپا و سه کشور دیگر عضو دائم یعنی آمریکا و روسیه و چین تدوین کرده اند و به شورای حکام ارائه دادند در شورای حکام با مشکل روبرو شود.
ظریف تاکید کرد: با این حال ما اقداماتی که بر اساس دستور رهبر معظم انقلاب، باید به تصویب قطعنامه موکول شود را انجام نخواهیم داد تا زمانی که قطعنامه تصویب شود. بعد از تصویب قطعنامه به سمت اجرای آن خواهیم رفت. وزیر امور خارجه در پاسخ به این سوال که آیا امکان سوء استفاده، نفوذ و بهانه گیری در آینده از سوی غرب وجود دارد، گفت ما همیشه امکان نفوذ و بهانه گیری را در نظر داریم به همین دلیل برای نظارت بر برجام یک هیاتی به دستور رهبر معظم انقلاب تشکیل شده و این هیات به صورت جدی و مستمر نظارت می کند.

وی افزود ما هم در وزارت خارجه وظیفه خودمان می دانیم این موضوع و ادعاهای احتمالی در آینده را رصد کنیم. البته در گذشته هم ادعا کردند اما ظرف زمانی تفاوت می کند. ظریف گفت: گزارشی که آژانس در نوامبر ۲۰۱۱ علیه ایران صادر کرد در یک ظرف زمانی دیگر بود. البته آن هم سوابقی داشت. تقریبا ۱۲ سال است این اتهامات علیه جمهوری اسلامی ایران مطرح می شود. الان این گزارش و پیش نویس قطعنامه که موضوع را مختومه اعلام می کند در واقع دوباره زنده کردن همان فضا و جنجالی است که دنیا اکنون متوجه بی‌مورد‌ بودن آن شده است.
وی تاکید کرد: ضمن این که ما باید چشمانمان باز باشد نیاز ندارد در مورد همه چیز شک کنیم بالاخره قرار بود بحث پرونده بسته شود که در حال بسته شدن است. کلیه قطعنامه هایی که از سال ۸۱، ۸۲ علیه ایران در شورای حکام تصویب شده بود رسما لغو می شود و دستور کار شورای حکام پس از سال ها تغییر می کند و تبدیل به موضوع اجرای برجام می شود.
وزیر امور خارجه افزود این ها تحولات مثبتی است. من معتقدم باید اجازه دهیم بر اساس همین روند که از آول هم با صراحت و شفافیت گفته بودیم که به این سمت پیش خواهیم رفت کار پیش رود و برجام عملیاتی شود. ظریف تصریح کرد آنشاالله از بقیه موانع هم همان طوری که با هدایت رهبر معظم انقلاب با توکل خدا و حمایت مردم از مراحل قبلی گذشتیم از این مراحل هم خواهیم گذشت.

 
نظرات
  1. رستم 2015-12-14 21:41

    آفرین بر دکتر ظریف این قهرمان سیاست خارجه ما افتخار دنیا و همه مسلمانان

  2. شریفی خوانساری 2015-12-14 23:53

    اگر راست می گن  مثل ظریف با قدرت های بزرگ رودرو شوند.

نظرات پس از تائید مدیریت منتشر خواهد شد

نظرسنجی



محل قرار گیری نظر سنجی

طراحی و اجرا :  تابناك وب