امروز : شنبه,۶ام مرداد ۱۴۰۳

با انتقال سازماندهی شده رأی‌دهندگان به تهران برخورد می‌کنیم

رحمانی فضلی گفت: سازماندهی یک میلیون نفر و انتقال آنها با اتوبوس کار دشواری است. او گفت:

«از فرمانداری‌ها هم خواسته‌ایم که اگر در شهرستان ها مواردی مبنی بر انتقال برخی افراد به صورت سازماندهی شده به تهران برای روز انتخابات وجود دشت، به ما گزارش کنند».

25 فوریه 2016

وزیر کشور در پاسخ به سئوالی در مورد احتمال انتقال سازماندهی شده رأی دهندگان از نقاط مختلف کشور به تهران گفت: «اگر همه افراد هم از شهرهای دیگر در تهران جمع شوند مشکلی نیست. برای انتخابات مجلس در دور اول هر کس هر کجا که باشد در روز انتخابات می‌تواند رأی دهد و از نظر قانونی مشکلی نیست، اما اگر این‌ها سازماندهی شده و هدف‌دار منتقل شده باشند، تخلف است و ما با آن برخورد می‌کنیم».


رحمانی فضلی گفت: سازماندهی یک میلیون نفر و انتقال آنها با اتوبوس کار دشواری است. او گفت:

«از فرمانداری‌ها هم خواسته‌ایم که اگر در شهرستان ها مواردی مبنی بر انتقال برخی افراد به صورت سازماندهی شده به تهران برای روز انتخابات وجود دشت، به ما گزارش کنند». قبلاً رسول منتجب نیا، قائم مقام حزب اعتماد ملی گفته بود که مخالفان دولت از مدتی پیش در «جلسات سری» خود تصمیم گرفته اند که حدود یک میلیون رأی دهنده را با استفاده از امکانات عمومی نهادهای خاص، از نقاط مختلف کشور برای رأی دادن به نفع خود به تهران بیاورند.

وزیر کشورهمچنین گفت: با پایان یافتن رای‌گیری، شمارش آرا آغاز خواهد شد و سعی ما بر این است که تا ظهر روز شنبه نتایج انتخابات اعلام شود. عبدالرضا رحمانی فضلی با بیان اینکه هماهنگی‌های خوبی با تمام دستگاههای وزارتی و اجرایی انجام شده است اظهار داشت: در حوزه امنیتی نیز که بسیار مهم است تا الان هیچ گزارشی که موجب نگرانی شود اعلام نشده است که این نشان از هماهنگی بین تمام دستگاههای اجرایی و نظارتی دارد.

رحمانی فضلی با اشاره به آمار این دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان گفت: در روز هفت اسفند ۴ هزار و ۹۷۹ نفر برای مجلس رقابت می‌کنند و ۱۵۹ نفر برای خبرگان. وی افزود: در این دوره بعضی از تایید صلاحیت‌ها در آخرین دقایق رخ داد به طوری که مواردی داشتیم که سه روز از موعد تبلیغات گذشته بود که شورای نگهبان افرادی را تایید صلاحیت کرد. این شورا در دور اخر ۱۶۰۰ تا ۱۷۰۰ نفر را تایید کرد و در روز آخر نیز ۴۰ تا ۵۰ نفر اجازه حضور در رقابت‌های انتخاباتی داد. وزیر کشور تصریح کرد: انتخابات از ساعت ۸ صبح روز جمعه شروع می‌شود واز مردم می‌خواهم که از اول وقت پای صندوق‌های رای حضور داشته باشند و با توجه به تعداد زیاد افراد کاندید برای انتخابات مجلس از قبل لیست خود را آماده کنند.

وزیر کشور ادامه داد: در این دوره نوشتن کد کاندیدا الزامی نیست اما بهتر است مردم به سبب تشابه اسمی که ممکن است در حوزه انتخابیه آن‌ها وجود داشته باشد کد را بنویسند و در خصوص کد ملی نیز با توجه به مصوبه دولت هر کسی که در انتخابات رای می‌خواهد بدهد باید کد ملی داشته باشد و اگر افرادی کارت ملی نداشته اما کد ملی خود را به خاطر داشته باشند باز هم می‌توانند در انتخابات شرکت کنند. اصل شناسنامه نیز حتما باید همراه افراد رای دهنده باشد. وی با اشاره به دوره‌های قبل انتخابات گفت: در برخی مقاطع افرادی که شناسنامه نداشتند می‌توانستند با کارت معرفی رای بدهند که این در زندان‌ها و پادگان‌ها بیشتر اتفاق می‌افتد اما امسال این اتفاق نخواهد افتاد و تمام افراد ملزم به داشتن شماره ملی و اصل شناسنامه هستند.

رحمانی فضلی اظهار کرد: رای دادن در ۹۰ درصد شهرستان‌ها در‌‌ همان ساعات اعلامی، تمام می‌شود اما در حوزه انتخابیه‌های شهرهای بزرگ از جمله تهران این انتظار را داریم که با توجه به تعدد افراد، ساعت رای گیری تمدید شود. وزیر کشور ادامه داد: با پایان یافتن رای‌گیری، شمارش آرا آغاز خواهد شد و سعی ما بر این است که تا ظهر روز شنبه نتایج انتخابات اعلام شود. وی افزود: با توجه به اینکه تهران سی کرسی در مجلس دارد، از مردم می‌خواهم که تمامی ۳۰ نفر را بنویسند و از این حق خود استفاده کنند زیرا در غیراین صورت احتمال اینکه انتخابات به دور دوم کشیده شود و دوباره به کشور هزینه‌های اجرایی تحمیل شود، زیاد است.

وزیر کشور در مورد اینکه آیا مدارسی که در آن انتخابات برگزار می‌شود، روز شنبه تعطیل خواهد بود، گفت: اصل ماجرا این است که سخنگوی وزارت کشور اعلام کرد که احتمال دارد برخی از مدارسی که محل اخذ رای است، تعطیل شود اما برخی این جمله را به معنای تعطیلی تمام مدارس درنظر گرفتند. اکنون حرف آخر این است که ما با وزارت آموزش صحبت کردیم که اگر بتوانند دو اتاق مستقل به ما بدهند، نیازی به تعطیل مدارس نیست. وی تاکید کرد: وزارت کشور بدنبال تعطیلی روز شنبه نیست و در ‌‌نهایت تصمیم آن به عهده وزارت آموزش است.

رحمانی فضلی در مورد اینکه در صورت دو مرحله‌ای شدن انتخابات، مرحله دوم چه زمانی برگزار خواهد شد، گفت: ابتدا باید صبر کرد تا شورای نگهبان تمامی انتخابات در حوزه‌های مختلف را بررسی و تائید کند. پس از آن در جلسه‌ای با شورای نگهبان تاریخ مرحله دوم را مشخص خواهیم کرد که یا نیمه دوم فروردین و یا نیمه اول اردیبهشت سال آینده خواهد بود.

نظرات
نظرات پس از تائید مدیریت منتشر خواهد شد

نظرسنجی



محل قرار گیری نظر سنجی

طراحی و اجرا :  تابناك وب